Obožavate graham pecivo i baš mislite kako ga vaš pekar uspijeva tako dobro ispeći? Dobro brašno, dobra receptura, dobra volja – i eto vašeg graham peciva.

Sastojci:
500 g Graham brašna Mlinoklas
40 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
300 ml mlake vode
1 žličica soli
2 žlice ulja

Priprema
1. U sredini brašna napravite udubinu u koju razmrvite kvasac i šećer, dodajte vodu i s malo brašna napravite tijesto.
2. Prekrijte tijesto ostatkom brašna i ostavite stajati na toplom mjestu oko 15 minuta.
3. Sol posipajte po rubu brašna, kvascu dodajte ulje i sve dobro zamijesite. Tijesto mijesite dok ne postane glatko pa ga ostavite da se još jedanput diže.
4. Tijesto vlažnim rukama razdijelite na 16 jednakih dijelova od kojih napravite loptice. Pospite ih brašnom, stavite u namašćen lim i ostavite da se još jednom dignu.
5. Pecite ih 30 minuta na temperaturi od 200°C.

Posluživanje:
Graham pecivo poslužite s raznim namazima i ribljim salatama.

Savjet:
Pred kraj pečenja peciva poprskajte vodom kako bi para omekšala koricu.

Napomena:
Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Peciva dovršite i ohlađena zamotajte u plastične vrećice te zamrznite. Odmrzavanje: Peciva odmrzavajte oko 20 minuta na sobnoj temperaturi, zamotajte ih u aluminijsku foliju i zagrijavajte u pećnici na 150°C do 10 minuta. Trajnost: 60 dana.