Kombajni na polju, te njihovo premještanje na cestama, najočitiju su znak da je počela žetva pšenice i na području Đurđevca.

Mlinoklas Đurđevac Vas obavještava da će početi s prijemom pšenice roda 2016g. u polog. Prijem pšenice počinje od 08.07.2016. g. u radnom vremenu od 08,00 – 19,00 sati. Za sve ostale informacije možete nam se javiti putem telefona na broj 048/811-490.

CIJENA I DALJE NEPOZNATA:
Kolika će cijena biti i dalje nije poznato, no ne treba očekivati bolje vijesti uzme li se u obzir da je u posljednjih 20-ak dana cijena pšenice na svjetskom tržištu pala za čak 21 %. Također, na svjetskom i domaćem tržištu postoje goleme prijelazne zalihe pšenice. Očekivanja su i da će samo u susjednoj nam Mađarskoj i Srbiji imati čak pet milijuna tona pšenice viška.

Kako su doznali, u Srbiji je otkupna cijena pšenice prije par dana iznosila 14 dinara za kilogram, što je preračunato 0,85 kn/kg. Problem, naravno, čini i prekomjeran uvoz brašna i zamrznutih pekarskih proizvoda. Samo lani uvezeno je u vrijednosti 100 milijuna eura.