Uz osnovne recepte koje dobijete u prilogu vašeg pekača, valja se naoružati i dodatnim. Nakon što pekač zamijesi i podigne osnovno tijesto, dodajte preostale sastojke, oblikujte peciva i … as easy as that.

Sastojci:
1 žlica Kvasca
400 g Integralnog brašna Mlinoklas
½ žličice soli
120 g maslaca
1 jaje
naribana korica pola limuna
3 žlice Meda cvjetnog Podravka
200 g punomasnog svježeg kravljeg sira
30 ml vode
80 g grožđica ili suhih brusnica

Priprema:
1. U posudu pekača kruha prvo stavite kvasac, a potom dodajte brašno, sol i maslac.
2. Jaje, limunovu koricu, med, sir i vodu dobro promiješajte i prelijte preko brašna.
3. Pekač poklopite i odaberite program za miješanje i dizanje tijesta (dough). Uključite tipku start, radnja na ovom programu traje 2 sata i 20 minuta.
4. Nakon navedenog vremena pekač će se zvučno oglasiti. Stisnite stop, isključite iz struje i izvadite tijesto iz pekača.
5. Tijestu dodajte grožđice ili brusnice, lagano premijesite, razdijelite na 12 hljepčića i oblikujte okruglo pecivo.
6. Pecivo poslažite na tepsiju, urežite utore u obliku križića i ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže oko sat vremena.
7. Žumanjak dobro izmiješajte s mlijekom i time premažite peciva. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta.

Posluživanje:
Poslužite uz topli ili hladni napitak.

Savjet:
Obavezno koristite originalne mjerice pekača. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.