Ništa tako dobro ne otvara apetit kao miris vrućeg kruha. Lako se priprema pa svatko može biti dobar pekar.

Dovoljno je izmešati brašno, vodu ili mleko, dodati kvasac i so, sačekati da „naraste“ i staviti u rernu.

Bijeli kruh je neutralnog okusa pa se slaže uz mnoga jela koja imaju posebnu aromu. Može se upotrebljavati nekoliko dana ako se pravilno čuva. Integralni kruh od pšeničnog brašna predlaže se u prehrani dijabetičara, sportaša i osoba u razvoju. Crni i polubijeli kruh je desetljećima smatran hranom sirotinje, robova i kažnjenika. Danas je najčešći odabir osoba koje se brinu o svom zdravlju i žele uravnoteženu prehranu.

Integralni kruh bogat je mineralima, vlaknima, proteinima a manje je energetske vrijednosti i daje osjećaj sitosti. Polubijeli i crni kruh se bolje kvari od bijelog i mora se pravilno čuvati kako bi trajao nekoliko dana. Ujedno dulje zadržava svjež okus i miris. Preporučaju se dodaci sjemenki sezama, suncokreta, lana, kima i ostalih.

Integralno brašno za razliku od bijelog sadrži mekinje, prirodni omotač zrna koji u sebi ima veliku količinu dijetalnih vlakana. Vlakna u želucu povečavaju volumen i imaju zaštitno djelovanje, vezuju masnoće i lakše ih odstranjuju umjesto da odlaze izravno u krv, a nemaju kalorijsku vrijednost.

Sve vrste brašna možete pronači ovdje: Proizvodi MLINOKLAS