O nama

Prerada žitarica u mlinu MLINOKLAS Đurđevac započela je 1995.god. Godine 1996.god. pristupili smo rekonstrukciji mlina i dogradnji pomoćne građevine – nadstrešnice uz postojeći mlin za žitarice i time smo poboljšali kvalitetu rada. Pošto se posao širio pojavila se potreba za izgradnjom skladišnog prostora. Tako smo 1997.-1998.god. pristupili izgradnji poslovne građevine – skladište brašna s nadstrešnicom gdje se stvorila mogućnost za kvalitetno sazrijevanje, skladištenje i čuvanje brašna do prodaje. Da bi imali što kvalitetniju sirovinu pristupili smo izgradnji građevine – linije za sušenje i skladištenje žita kapaciteta 1400 T. 2001.god. izgrađeno je šest silosa sa usipnim košem i svom popratnom najmodernijom opremom, da bi mogli zaprimati i skladištiti pšenicu. 2001. – 2002.god. pristupili smo izgradnji mosne elektronične vage nosivosti 50 T i tako je ostvarena mogućnost otkupa-prijema pšenice u polog direktno od proizvođača. Time se stvorila sigurnost u kvaliteti pšenice, a samim time i u kakvoći mlinskih proizvoda. Pošto nam je skladišni prostor za sirovinu bio mali 2006.god. pristupili smo dogradnji linije za sušenje i skladištenje žita kapaciteta cca 1100 T. i sušare za žito sa najmodernijom tehnologijom za sušenje, čuvanje i skladištenje pšenice.

Sa svim tim investicijama zatvoren je ciklus od zaprimanja, sušenja, čuvanja, održavanja i skladištenja pšenice pa sve do mljevenja pšenice, pakiranja mlinskih proizvoda, skladištenja i čuvanja u povoljnim uvjetima sve do prodaje.

Daljnji poslovni planovi: Proširenje tržišnog udjela na hrvatskom tržištu, daljnjim širenjem maloprodajne mreže, i novim kupcima u pekarskoj industriji, te povećanje proizvodnih kapaciteta.

Galerija Mlinoklas