Domaće je domaće i ne može ih zamijeniti niti jedna vrsta kupovnih!

Sastojci:
1 kg brašna T-400 Mlinoklas
10 jaja

Dodatak u kolio želite:
1 žlica ulja

Priprema:
1. U posudu staviti jaja i polako dodavati brašno, te s vilicom miješati. Kad više nije moguće s vilicom početi mijesiti rukama.

2. Tijesto treba mijesiti dok se ono više ne odvaja i ne lijepi za podlogu

domaci_rezanci1

3. Izrezati da manje dijelove, pobrašniti te valjkom malo razvaljati

domaci_rezanci2

4. Na mašinicu razvačiti tijesta od broja 2, pa sve do zadnjeg broja.. na mojoj mašini je 7 najveći br.

domaci_rezanci3

5. Ovako izgledaju razvučeni na broju sedam. Pošto su rezanci predugi, slobodno ih prerežite na manje dijelove.

domaci_rezanci4

6. Tijesto mora biti dosta suho kad se radi zadnji dio, tj. sami rezanci. Ja pokraj sebe upalim ventilator, tako mi se brže suše.. ako tijesto nije dovoljno suho oni se nedaju lijepo rezati na mašini.

7. Kada ih narežem, rasporedim ih po stolnjaku i ostavim sušiti nekoliko sati, sve dok oni nisu potpuno suhi. Nakon sušenja ih pospremiti u kartonsku kutiju i staviti na suho mjesto.

Posluživanje:
Kad vam juhica zavri, staviti ih unutra i kuhati 2 – 3 minute.. uživajte u svojoj finoj juhici s domaćim rezancima 😉